Назначени са експертизи във връзка с инцидента от тази сутрин, при който

...
Назначени са експертизи във връзка с инцидента от тази сутрин, при който
Коментари Харесай

Прокуратурата: Назначени са експертизи във връзка с инцидента, при който беше тежко ранен полицай

Назначени са експертизи във връзка с инцидента от тази заран, при който беше тежко ранен служител на реда, оповестиха от Софийска градска прокуратура. Извършва се оглед на местопроизшествието, разпит на очевидци, назначена е сложна съдебно-медицинска експертиза и други, за изясняване на механизма на закононарушенията и настъпилите последствия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Днес, в 6:55 часа, на бул. „ Цариградско шосе “, метода към „ Околовръстен път “ в посока с. Казичане, бус, пренасящ 12 сирийски мигранти ,

се удря, до момента в който е преследван от органите на реда, в полицейски автомобил, спрял настрана на пътя. Тежко ранен е един полицай, който сега е с заплаха за живота, а други двама са с телесни повреди. Ранен е и водачът на буса, който е със счупени ребра и контузен бял дроб, като също е в реанимация.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, следствието ще бъде осъществено от Национална следствена работа .

Възложени са избрани дейности по събиране и инспекция на доказателства. При съществуване на съответните предпоставки и задоволително доказателства ще бъде притеглен обвинен за закононарушението, допълват от прокуратурата.

Заради инцидента оставки подадоха основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров и неговият заместител Станимир Станев .

Също по този начин желаеха законодателни промени по отношение на каналджийството, които да защитят служителите на реда.

През интервала януари-октомври т.г. са арестувани общо 14 427 жители на трети страни .

От тях на вход на държавната граница – 2036, на излаз – 2069, а откритите навътре в страната са 10 322 души. Спрямо общия брой на арестуваните през същия интервал на 2021 година (8254) се регистрира 1,8 пъти нарастване, сочат данни на Министерство на вътрешните работи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР